УНС, НУНС и још шест новинарских и медијских удружења придружили су се акцији "Солидарно за Мирослава Јовановића", коју је покренула група крагујевачких колега и позвала чланове да уплате донацију за овог новинара.

Прочитајте још: Беочин: Због дуга зеленашу остају без кућа!

Мирославу Јовановићу, бившем одговорном уреднику крагујевачких новина "Светлост", прети одузимање куће или две трећине пензије у наредних неколико година због исплате дуга од око 1,5 милиона динара по судској пресуди. Апелациони суд у Крагујевцу пресудио је да је Јовановић обавезан да издавачком предузећу "Светлост", у којем је иначе радио пуне три деценије, исплати 820.000 динара дуга, са 185.000 динара судских трошкова, плус припадајућим каматама од 2014. Супротно уобичајеној пракси, АД "Светлост" тужила је свог бившег одговорног уредника за накнаду дуговања, пошто је већ исплатила новчане казне за судске процесе вођене због два текста и једног писма читаоца, објављених 2004. и 2007. године, у време када је он био на челу тог медија. "Светлост" је у међувремену затворена после раскида уговора о приватизацији, 2014. године, и отишла у стечај, који још није окончан.

Јовановић на пресуду Апелације може да се жали Врховном касационом суду, али нова жалба не одлаже извршење, па је опасност да остане без куће или већег дела пензије реална. После "Светлости", уређивао је "Крагујевачке новине", али је пензију прошле године дочекао незапослен.