СРПСКО удружење за хирургију стопала и скочног зглоба организовало је Међународни симпозијум из хирургије стопала и скочног зглоба, који је одржан у Београду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Најчешће се деформишу палчеви

- Еминентни светски стручњаци у овој области спремни су да пренесу своје знање и искуство нашим лекарима - изјавио је др Александар Јевтић, специјалиста ортопедије и трауматологије уочи почетка скупа, нагласивши да је овај интернационални симпозијум прилика да се полазници упознају са основама хирургије стопала и скочног зглоба.

Како је навео, млади хирурзи из Србије ће у директном контакту са домаћим и страним професорима из Русије, Шпаније, Немачке и Финске имати прилику да увећају знање у једној области која данас доживљава нагли успон.

- Основни циљ одржавања симпозијума свакако је стручно усавршавање и усвајаје нових знања, као и примена истих у лечењу пацијената, али и мотивација колега да остану да раде у Србији - закључио је др Јевтић.

Српско удружење за хирургију стопала и скочног зглоба признато је од стране Европског удружења за стопало и скочни зглоб (ЕФАС).