БЕОГРАД - Двојица студената, који су били ухапшени током протеста и упада у РТС, а потом пуштени, обратили су се новинарима испред зграде јавног сервиса, тврдећи да им је учињена неправда, а да ни власт, ни опозиција не раде довољно за младе.

Они су пред РТС дошли у друштву неколико колега, и са саветницама за медије странака из Савеза за Србију.

Један од њих, Стефан Симић, са Факултета политичких наука, који је иначе ухапшен током протеста на углу Краља Милана и Кнеза Милоша, код сквера Лондон, тврди да није шутнуо полицајца, како су пренели неки медији, већ да је "шутнуо флашу воде у правцу кордона полиције".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УПАД У РТС: Суд одбио да одреди притвор осумњиченима

Он је, међутим, рекао и да није имао никакав проблем са припадницима МУП-а, чак ни, како каже, “мрки поглед” и додао да су га све време, током задржавања у станици полиције, нудили водом, да су му указали да може да промени изјаву уколико је мислио да нешто није било добро написано.

Захвалио је и судији Горану Димитријевићу, који је, каже, био коректан према њему. На питање која је заправо њихова порука јавности данас, Симић је рекао да грађани имају право да изразе незадовољство на улици, али да то треба радити на миран начин, а да и власт и опозиција треба да се позабаве младима.

Стефан Новаковић, студент Правног факултета, одбацује наводе да су они хулигани који су упали у РТС, и тврди да тај упад није био насилан.

“Сматрам да покушавају да угуше глас младих, да нас застраше", рекао је, а на питање с којим правом су ушли у РТС и констатацију новинара да снимци сигурносних камера РТС показују да је “улазак” у јавни сервис био другачији него што он тврди, поновио је да њих нико није спречио у томе.