Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и амбасадор Сједињених Америчких Држава Кајл Скот присуствовали су у петак састанку српских и америчких стручњака за спровођење закона, који су разговарали о трендовима у области борбе против транснационалног организованог криминала и трговине наркотицима.

На састанку су учествовали стручњаци из Федералног истражног бироа (ФБИ) и Агенције за сузбијање наркотика (ДЕА) САД-а заједно са експертима из Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Прочитајте још - Стефановић и Скот о сарадњи у области унутрашњих послова


Стефановић и Скот сагласили су се о важности сарадње на пољу спровођења закона у борби против транснационалних организованих криминалних група и договорили о наставку билатералне сарадње у наведеним областима, наводи се у саопштењу полиције.

Они су оценили да су се српске снаге безбедности показале као важан и кредибилан партнер у борби против транснационалног организованог криминала, трговине наркотицима и тероризма.

Од 2001. године Сједињене Америчке Државе обезбедиле су обуке за спровођење закона и безбедносну помоћ Србији, нарочито у области граничне безбедности, царине, борбе против тероризма и борбе против организованог криминала, у вредности од више од 30 милиона долара.