ДВЕ недеље после објављивања снимка на ком се види како спасава једноипогодишњу девојчицу са улице у Милвокију, породица Ирене Ивић Дробњак одлучила је да организује добротворну акцију “Буди као Ирена” намењену деци у Србији и САД. Новац који буде сакупљен, ова жена великог срца донираће као помоћ малишанима који из било ког разлога живе на улици или користе услуге свратишта.

Организовањем акције, Ирена жели да симпатије и подршку милиона људи широм света усмери на заједнички виши циљ - за бољи живот угрожене деце и младих.

- Циљ нам је да се сакупи 50.000 долара - наводи се у саопштењу који нам је доставила породица Ивић Дробњак. - Од те суме, 35.000 долара донираћемо непрофитној организацији Covenant House, која у САД пружа услуге и кров над главом младима и деци која се суочавају са бескућништвом, док бисмо 15.000 долара уплатили Центру за интеграцију младих у Београду, који води два свратишта за децу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - О ЊОЈ ПРИЧА ЦЕО СВЕТ: Српкиња у Америци спасила дете од сигурног смрзавања на улици (ВИДЕО)

У обе ове непрофитне организације хиљаде угрожене деце проналазе безбедно окружење за одмор, личну хигијену, оброк и осећај топлине дома. У случају да се прикупи више од 50.000 долара, све “преко” биће преусмерено на друге сличне хуманитарне организације, или на формирање непрофитне организације која би пружала подршку угроженим групама, посебно деци и младима.

Више информација о подршци акцији “Буди као Ирена”, доступно је на сајту www.gofundme.com/belikeirena, на фејсбук-страници “BeLikeIrena” или праћењем хаштага #BeLikeIrena на “Фејсбуку”, “Твитеру” и “Инстаграму”.

ПЛАКЕТА "НОВОСТИ"

ЗА гест о ком је говорио цео свет, Ирена Ивић Дробњак је у Милвокију добила признање “Херој дана”, а специјална плакета нашег листа “Најплеменитији подвиг године” биће јој уручена 12. фебруара у Скупштини града Београда.

- Ирена Ивић је на лутрији добила зелену карту да се усели у САД и брзо је оправдала и ту лутрију и своје Прокупље. Ни часа није часила да помогне босоногом детету које је беспомоћно, по хладноћи, лутало улицама Милвокија и кренуло према ауто-путу - рекао је председник жирија “Новости” академик Матија Бећковић.