СКАНДАЛ са фотографијама на којима је у сексуалном чину са љубавницом сам себе овековечио православни свештеник из Руме нашао се у средишту поступка који је против њега покренула Епархија сремска СПЦ. Да ли је својим поступком прекршио црквене каноне, повредио јавни морал, изневерио породичне вредности и осећања верника биће познато по окончању црквеног процеса.

- Даљи кораци као и могуће санкције против свештеника биће познате по окончању поступка - речено је "Новостима" у седишту епархије у Сремским Карловцима.

О скандалу блудног свештеника већ данима брује Рума и околна места. О сремском "попу швалеру" писали су и таблоиди, његове фотографије деле се на друштвеним мрежама, а постао је и незаобилазна тема у црквеним круговима. Снимци на којима се поп у љубавном заносу слика са непознатом љубавницом, саблазниле су све искрене вернике у Срему. За сада није познато како су деликатне слике доспеле у јавност, нити када су настале.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УЖАС КОД КОВИНА: Свештеник искористио поверење

Аферу свештеника, који већ неколико година службује у једном од три православна храма у Руми, грађани не желе јавно да коментаришу. Мештани села Јазак, које је било прво место службовања блудног свештеника, међутим, кажу да је клирик и раније имао склоности ка лепим женама.

- Човек је био чест гост на славама и радо се дружио са мештанима. Брзо је, међутим, почео да га бије глас да није равнодушан према лепшем полу. Знали смо ми за поједине његове афере и овде - каже један од мештана који не жели да му име спомињемо, и којег не чуде снимци који су испливали.

Свештеник се увек представљао као поштен, фин и културан човек, који се у јавности обично појављивао са породицом.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Седам одсто католичких свештеника у Аустралији оптужено за сексуално злостављање деце

- Увек се модерно облачио, никада човек не би помислио да је свештеник. Млађи је мушкарац, деловало је природно да воли модеран живот и да се проводи. Не би то било ништа лоше, да му лепе жене нису слаба тачка - каже кроз смех један од свештеникових познаника, алудирајући да му је то наместио неко од љубоморних мужева.

У Епархији сремској нису желели да коментаришу неприличне фотографије нити да објаве да ли је било притужби на рад и морал јереја из Руме. Уколико буде санкционисан, како, кажу, јавност ће бити благовремено обавештена.


Фото Илустрација

НЕВЕРСТВО И НЕМОРАЛ

ПОЗНАВАОЦИ црквених правила, са којима су "Новости" у петак разговарале, слажу се да је распојасани клирик својим гестом прекршио више правила свештеничке службе.

- Уколико су наводи са друштвених мрежа тачни, свештеник је неверан својој супрузи и породици, што је недопустиво за особу која би требало да буде пример хришћанског морала у својој средини. Спорне фотографије направио је сам, што додатно говори о његовим склоностима. Уз то, угрозио је углед цркве и храма у ком службује и саблазнио народ. То је недопустиво - напомињу саговорници нашег листа из црквених кругова.