Судије које су први пут изабране на судијску функцију, положиле су данас заклетву пред председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић.

У саопштењу Скупштине Србије наведено је да је заклетву положило 47 новоизабраних судија у основним судовима у Крушевцу, Брусу, Новом Пазару, Сјеници, Краљеву, Чачку, Ужицу, Пожеги, Јагодини, Деспотовцу, Бору, Бујановцу, Врању, Димитровграду, Зајечару, Књажевцу, Лебану, Лесковцу, Пироту, Прокупљу и Сурдулици.

Председница Маја Гојковић судијама је пожелела успешан рад и навела да верује да ће судити независно и непристрасно, у складу са Уставом и законом, искључиво по својој савести и тако обезбедити правично суђење за сваког грађанина и допринети угледу судијске функције у Србији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Skupština nije izglasala izbor sudije i dva zamenika tužioca

Заклетве у Скупштини Србије положило је и 36 заменика јавних тужилаца, који су први пут изабрани на ту функцију, а Гојковић је и њима пожела успеха у раду и изразила уверење да ће радећи по својој савести и у складу са законом обезбедити поштовање закона за сваког грађанина и тиме допринети угледу тужилачке функције.

Сви који су положили заклетве на функције су изабрани на седници Скупштине Србије 9. новембра.