Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић и министарка за рад, породицу, социјална питања и једнаке могућности Словеније Ксенија Клампфер данас су потписали Протокол о спровођењу Споразума о запошљавању држављана Србије у Словенији којим се штите права тих грађана.

"Овим споразумом смо желели да потпуно заштитимо наше раднике у тој земљи и да им омогућимо да раде у складу са словеначким законима. Поред тога, доста словеначких држављана и инвеститора долази у Србију, па и Словенија жели да заштити њихова права", рекао је Ђорђевић, саопштено је из његовог кабинета.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: AIK ostao bez dozvole za kupovinu Gorenjske Banke

Министар је казао да сада између те две државе постоји могућност размене података о запошљавању и миграцијама запослених.

Министарка за рад, породицу, социјална питања и једнаке могућности Словеније Ксенија Клампфер рекла је да ће споразум о запошљавању држављана Србије у Словенији унапредити сарадњу двеју земаља.

"Овим радимо на отклањању било каквих нелагодности са којим би српски радници могли да се сусретну у Словенији", рекла је Клампфер.

Она је додала да је ове године било 3.500 српских радника у Словенији, као и да очекује да ће их до краја године бити око 4.000.