БУДИМПЕШТА - Авион "Ер Каира", са око 150 туриста из Београда, преусмерен је на аеродром у Будимпешти, где се путници и даље налазе без икаквих информација о томе шта се догађа.

Они су преусмерени због јутрошњег затварања београдског аеродрома, а једина информација коју су добили на аеродрому у Будимпешти јесте да чекају код излаза Б15.

Њихово путовање започело је синоћ око поноћи када су се укрцали у авион у Египту, а у Београд је требало да слете рано јутрос.

Међутим, због авиона египатске компаније "Египтер", који се препречио на писти београдског аеродрома и тиме блокирао цео аеродром извесно време, њихов лет је преусмерен за Будимпешту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СКЛОЊЕН ЕГИПАТСКИ АВИОН СА ПИСТЕ: Одблокиран аеродром Никола Тесла (ВИДЕО / ФОТО)

Како преноси екипа Прве ТВ, која се затекла на том лету, међу путницима има родитеља с децом, који су се враћали са летовања, те старих особа које са собом немају лекове, с обзиром да је цео пртљаг остао "заробљен" у авиону.

Једна од путница рекла је да су добили ваучере за храну, а родитељи могућност да на неко време напусте простор у ком су били искључиво захваљујући залагању људи са аеродрома у Будимпешти.

Око 150 путника који су "заглављени" на аеродрому у Будимпешти, требало би, према последњим информацијама, да полете за Београд око 18 часова.