ШТРПЦЕ- После више од месец дана од како им је Косовска електроенергетска корпорација искључила струју, Колективним центрима на Брезовици у општини Штрпце данас укључена је струја.

Наиме, како се наводи се у саопштењу Министарства за заједнице и повратак, после вишенедељених састанака и разговора како превазићи проблем у вези са струјом, пронађено је решење регулисање дуга као предуслов за поновно укључивање струје објектима на Брезовици у којима борави пар стотина интерно расељнеих лица.

- Решење је пронађено након ангажовања косовске владе, Министарства за заједнице и повратак и министра Јевтића лично , као и директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића и градоначелника Штрпца Братислава Николића- наводи се у саопштењу Далибора Јевтића, министра за зајендице и повратак у оставци а који је рекао да ће јавност у наредним данима бити упознатима и са осталим детаљима.

ПРОЧИТАЈТЕ И: MUKE SRBA U KOLETIVNIM CENTRIMA: Tri dana bez struje

- Оно што је најважније у овом тренутку јесте да је данас на велики празник и славуСветог Јована која је и слава самог места Штрпце, поново укључена струја. Знамо да је било пуно дезинформација око самог проблема насталог у колективним центрима на Брезовици-истакао је министар Јевтић у саопштењу за јавност и додао да ће у наредним данима тражити од надлежних, пре свих од Комесирајата за избеглице Србије, да сви они, којима је стамбено питање решено а још увек користе услуге колективних центара на Брезовици, напусте колективне центре.

-Онинемају разлог да у њима остану и да са друге стране све остале кориснике колективног центра својим неодговорним понашањем доводе у ситуацију која је била итекако тешка, а нама везују руке да проблем решавамо- истакао је Јевтић. Д.З.