ПУНИХ 28 месеци траје потрага за Биљаном Ђорић (22) из Матарушке Бање код Краљева, студенткињом Економског факултета у Косовској Митровици, која је без трага нестала још 2. децембра 2015.

Њени родитељи, отац Горан и мајка Весна, крајем 2017. добили су информацију да је њихова ћерка у августу прошле године наводно виђена у Грчкој, у једном летовалишту у околини Солуна, што им је подгрејало наду да је Биљана жива и здрава.

- Један Новосађанин је тамо летовао и пријавио полицији да је Биљану видео како ради у једној продавници и да му је рекла да живи у селу код Солуна. То је и мени лично потврдио, а видевши моју супругу Весну рекао је да је готово сигуран да је то била наша кћерка - прича Биљанин отац Горан Ђорић, који сада са породицом живи у Крагујевцу.

- Наравно да сам одмах хтео да седнем у кола и кренем у Грчку, али су ми инспектори саветовали да то не чиним, јер је истрага наше полиције и Интерпола о позадини њеног нестанка у току, као и провера да ли је та девојка баш наша Биљана.

ПРОЧИТАЈТЕ И: POSLE ŠEST DANA POTRAGE: Jelena iz Pančeva pronađena drogirana kod Obrenovca

Ђорић додаје и да су његови познаници недавно боравили баш у том летовалишту надомак Солуна, али да је радња где је Биљана наводно виђена - тренутно затворена.

Последњи пут Биљана је виђена око поноћи 2. децембра 2015. код кафане "Задужбина" у центру Краљева где је ушла у такси из којег је, после краће вожње, само неколико минута касније, изашла испред Вишег суда у Карађорђевој улици. Ту јој се губи сваки траг. Неколико сати пре нестанка, Биљана се мајци јавила телефоном из Студентског дома у Косовској Митровици, али јој није рекла да ће те вечери возом допутовати у Краљево.

Весна и Горан Ђорић / Фото Г. Шљивић


- Њене другарице са којима се видела по доласку у Краљево тврде да им је рекла да ће преспавати код рођака, али се ни тим рођацима није јавила. Ништа није упућивало да ће без трага нестати. Иза нас су непроспаване ноћи. Чекамо и надамо се - каже Горан Ђорић.


ПРВИ ОПИПЉИВИЈИ ТРАГ

У ГРЧКОЈ није почела сезона и већина радњи по летовалиштима је затворена. Готово две и по године тражимо нашу кћерку и ово је први опипљивији траг. И даље не знамо ни како је, ни зашто је нестала, али се надамо да је жива и здрава - додаје Горан Ђорић. - Београдска полиција ради на њеном случају и имамо пуно поверење у њих и у Министарство унутрашњих послова са Небојшом Стефановићем на челу.