СМЕДЕРЕВО – Фотографија свештеника који спава у тракторској приколици поред ковчега са покојником на путу до сеоског гробља у селу Друговац крај Смедерева, изазвала је општу неверицу на друштвеним мрежама. Све се усијало када је установљено да је фотографија аутентична, настала 11. марта на сахрани једног мештанина. Свештеник је био толико “под гасом” да ожалошћени у поворци нису имали друго решење него да га сместе крај блаженопочившег.


- Поп је био толико пијан да је посртао, и падао по путу до гробља, па су морали да га убаце у приколицу. Успут је поп изгубио кандило, али ипак је покушао да одржи опело, придржавајући се за споменик покојника. Са сахране су га кући довезли комбијем,рекао је "Новостима” Дарко П. који је објавио ову фотографију на друштвеној мрежи "Фејсбук".


ПРОЧИТАЈТЕ И: Sveštenik i veroučitelj "pali" sa 27 kg "skanka": Uhapšen u ženskoj odeći! (FOTO)

Успут је, сведоче мештани, поп изгубио кандило, али, ипак је покушао да одржи опело, придржавајући се за споменик покојника. Са сахране су га кући довезли комбијем.

Мештани сведоче да су се навикли на овакве призоре са сеоским попом, јер му није први пут да попије коју више док је на дужности.


ЧЕКА ПЕНЗИЈУ - НАВИКЛИ смо се на њега. До сада смо се углавном смејали, али ово је превише. Нисмо се никоме жалили, али верујте, људи су почели да иду у друга села и град да крсте децу и да се венчавају - кажу мештани. Како су нам рекли Друговчани, свештенику је остало месец дана до одласка у пензију.

Отац Ненад је на служби у селу од пре пет година, и то по казни, тврде сељани. Службовао је пре тога у Коларима, где се, како кажу Друговчани, већ "показао".


Током службовања у овом селу догађале су се мучне и бизарне ситуације попут ове од пре неколико дана, па су свештеника избацивали из куће са славе, чак терали и са сахране.


- Када је требало да ми крсти дете толико је био пијан да сам замало отказао све - каже један мештанин.


Наш саговорник прича да се пре две године десила страшна трагедија када је преминуло двогодишње дете. На сахрани је био тако пијан и понашао се недолично, да га је родбина отерала, тврди мештанин који није желео да му поменемо име.


Упркос свему, Друговчани избегавају да о попу причају јавно, чак и сада када је "пукла брука". На несавесно службовање ови људи нису се жалили црквеним органима, макар не организовано, и да није било ове фотографије, све би остало у "друговачком" дворишту.


ОГЛАС: "ТРАКТОР 2.000 ЕВРА"


СВЕ је почело након објаве на профилу "Сваштарица огласи" где је оглашен на продају трактор са мртвачким сандуком и "мртвим" пијаним свештеником и то по цени од 2.000 евра.

"Људи, знам да није за ову групу, али погледајте ову слику, ово је једна велика срамота што се нама у селу десило. Недеља 11. 3. 2018. Свештеник Ненад се напио и није могао да иде пешке да испрати покојника, него су га људи убацили у приколицу и возили до гробља. Он је наравно заспао као топ. А ногу је подигао на страницу као да се сунча", написао је Дарко П.