ПОЖАРЕВАЦ – У Пожаревцу је данас обележена дванаеста годишњица смрти некадашњег председника СР Југославије и Србије, Слободана Милошевића (1941-2006), у дворишту његове породичне куће у Немањиној 41. Међу првима венце на гроб положили су члан Главног одбора СПС-а Никола Шаиновић и почасни председник СПС-а, Милутин Мркоњић.

На обележавању годишњице није се појавио министар одбране и лидер Покрета социјалиста, Александар Вулин, већ је венац у његово име положила делегација странке.

За разлику од прошле године, ове је изостао и лидер Српске радикалне странке, Војисав Шешељ.

Пошту Милошевићу одали су и некадашњи функционер СПС-а Урош Шуваковић, пожаревачки социјалисти и бројни грађани. Рано ујутру, на гробу је већ био положен венац од Милошевићеве породице која живи ван Србије - супруге Мире Марковић, ћерке Марије и сина Марка, као и венац од снахе Милице и унука Марка, који живе у непосредном комшилуку.

Милошевић је изручен Међународном суду за ратне злочине у Хагу 28. јуна 2001. године, по оптужницама за злочине на Космету, у Хрватској и БиХ. Сахрањен је 18. марта 2006. године, у дворишту породичне куће у Пожаревцу, по претходном одобрењу тадашње Скупштине општине Пожаревац.

Грађани на гробу / Фото Д. Новаковић

Милутин Мркоњић на гробу / Фото Д. Новаковић

Урош Шуваковић / Фото Д. Новаковић

Плакат на дворишној капији / Фото Д. Новаковић
Венац од минстра Вулина / Фото Д. Новаковић
Венац од супруге Мире / Фото Д. Новаковић