ЈОШ једна легенда је отишла у легенду. Петар Чане Ђорђевић (22. 10. 1930) је, осим породице наравно, имао још две велике љубави. Прва је била његов БСК (претеча ОФК Београда), где је био сјајни десни халф и један од носилаца тима. У Чанетовој колекцији је и златна медаља са Универзијаде у Дортмунду. Друга је, наравно, лист "Спорт" где је изградио каријеру новинара, а завршио је као главни и одговорни уредник.

Чане, очигледно, није мењао дресове, био је веран и БСК-у, с којим је освојио два Купа маршала Тита и "Спорту". А био је новинар прве класе. Није градио ауторитет виком и својим великим именом, увек је био смирен, речит, увек је млађе чувао и едуковао, увек је знао шта треба нешто да каже и када. А свака реч му је била од сувог злата.

Зато су га сви поштовали, а млађи, који су имали ту част, срећу и привилегију да раде с њим, вечно су му захвални за све што их је научио. А учио их је не само новинарству, већ и животу, многима је био други отац. Отишао је тихо, као што је и живео, поносно, уздигнуте главе.

Сахрана Чанета Ђорђевића је 2. септембра у 12.15 часова на Новом бежанијском гробљу, а опело ће почети пола сата раније.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Vojni aerodrom u Nišu čeka hangar za helikoptere

Veća ovlašćenja direktoru BIA

Uskoro gotov centar za migrante u Tutinu