На сајту нишког Клиничког центра објављен је комплетан извештај Комисије за унутрашњи стручни надзор која је формирана по налогу директора проф.др Зорана Радовановића, након смрти породиље Иване Костић (32) и њене тек рођење бебе Вере. Комисија је утврдила да је од пријема пацијенткиње 21. јуна до транспорта на Институту за гинекологију и акушерство КЦ Србија 24.јуна спроведен адекватан надзор над пацијенткињом.

Комисија су чинили др Бојан Лукић, проф.др Јасмина Поповић и доц.др Александра Петрић утврдила је да је код Иване Костић дошло до тромбозе јетре због лошег згрушавања крви који је последица „Бад Чиари“ синдрома. Овај синдром се јавља од 10 до 15 посто популације а један посто оболелих премине.

- Као што смо и обећали у року од 48 сати урадили смо контролу свих који су учествовали у лечењу Иване Костић од тренутка када је 21. јуна примљена на Клиници за гинекологију и акушерство, каже проф.др Горан Станојевић, помоћник директора нишког КЦ за хирушка питања.

- Спроведене су све потребне лабораторијске анализе, консултативни прегледи и дијагностика. Такође је пажљиво вођена документација која сведочи о догађајима, додаје Станојевић.

Смрт младе породиље и њене бебе изазвала је велико огорчење јавности и сумњу да лекари нису предузели све мере да би њихови животи били спашени. Ивана је била здрава, млада жена којој је ово била прва трудноћа. Проблеми су се јавили у седмом месецу када је изабрани лекар нишког Дома здравља због високог притиска упутио на лечење на Клиници на гинекологију где је примљена 21. јуна.