НАДЗОРНИ одбор ЈП "Нуклеарни објекти Србије" требало је јуче да расправља о петицији групе запослених, поводом њиховог упозорења да им је непотребним зрачењем на послу угрожено здравље. Састанка није било, јер се од пет чланова, колико их има у Надзорном одбору, појавио само његов председник др Илија Плећаш.

Питања о безбедности и условима рада НО је проследио в. д. директора "Нуклеарних објеката Србије" Далибору Арбутини и чека се његов одговор.

- Добили смо писмо групе запослених у коме упозоравају на непоштовање процедура и опасности којима се излажу током рада. Проследили смо га Надзорном одбору овог јавног предузећа - каже за "Новости" проф. др Владимир Поповић, државни секретар Министарства просвете, задужен за науку. - Затражили смо од Надзорног одбора да пошаљу питања директору ЈП НОС о приговору коју је упутила група запослених. Очекујемо да се он изјасни, а ако не одговори Надзорном одбору, обратићемо му се директно.

Ситуацију, у којој се ниједан члан НО није појавио на састанку, група запослених тумачи као последицу притиска менаџмента ЈП НОС на Надзорни одбор. Кажу, посебно је неуобичајено да се не појаве баш јуче, када је једина тачка дневног реда био приговор запослених да раде у тешким условима, да су непотребно изложени радиоактивном зрачењу, те да се у раду предузећа не поштују све предвиђене безбедносне и професионалне процедуре.