Предлог да се за новине које се штампају ћирилицом ПДВ смањи са 10 на пет процената међу комунистима је изазвао жестоку узбуну, али није јасно зашто је то учињено.

Ако сам добро разумео, у неком тамо члану Устава Србије пише да се у тој веселој држави говори српски и пише ћирилицом и није јасно како се то овдашњи "патриоти" издижу изнад закона када тај највиши закон не поштују управо они који су далеко било "латиничне вероисповести" и знају једино оно писмо које су им комунисти, иначе антифашисти, утурили у памет. Понашају се тако иако знају да су се и фашисти Србима увек обраћали ћирилицом (тако су, рецимо, и Немци овим писмом расписали потерницу за Дражом).

Ти вероисповедници припадају онима који су више од 70 година ослобађали Србе од интелектуалне и привредне елите и од њихових најбољих домаћина и у први план истурили паметаре којима некад озбиљан српски домаћин не би поверио ни три овце да их без надзора претерају до најближег чаира.

Ти су зналци, најжешће од 1941. године до Голог отока, али у многом смислу и до наших дана, знали како се војује "против примитивних Срба" и они су били најзаслужнији за три милиона оних које су "ислеђивали" и, посебно, за то да се од њих сваком шестом најчешће не зна ни гроб.

Срби су примитиван народ и нека њима примитивно писмо са 10 посто ПДВ. Толико су им узимали и Турци. А онима међу њима који хоће да се диче латиницом, западном демократијом, геј филозофијом и сличним "западњачким лепотама" треба признати право на латиницу и, уз њу и привилегован порез од 100 одсто.