ЗЕМЉОТРЕС јачине 4.6 степени Рихтерове скале осетио се вечерас у више градова у Србији! Како јављају грађани на друштвеним мрежама, око 21.47 затресли су се Београд, Нови Сад, Ваљево и Ужице, а епицентар потреса био је у Општини Косјерић!

Једна породица из Ражане, са двоје мале деце, мораће да напусти свој дом јер је кућа у којој живе напукла и није безбедна за становање. Они ће бити смештени у прихватном центру.

За сада нема информација о повређенима.

На сајту Републичког сеизмолошког завода објављено је да је у 21:47 часова по локалном времену регистрован земљотрес магнитуде 4.6 јединица Рихтерове скале у региону места Косјерић. Интезитет у епицентру процењен је на V степена Меркалијеве скале.

Како је наведено, земљотреси оваквог интезитета могу изазвати врло мала оштећења на објектима у епицентралној области, као што сурушење димњака и црепова и појава мањих пукотина на носећим зидовима

Председник општине Милијан Стојанић рекао је за Тањуг да је епицентар земљотреса био у селу Мрчићи код Косјерића, да је трајао је око 30 секунди, и да он за сада нема информација да је нанета материјална штета на објектима.

"Земљотрес је био јаког интензитета, трајао је око 30 секунди и предходио му је јак прасак пре удара. За сада нема информација да је нанета материјална штета на објектима, али смо одмах смо активирали Штаб за ванредне ситуације, полицију и ватрогасце, па ћемо више информација у току наредног дана", рекао је Стојанић.

Потрес се осетио и у Чачку, али је био слабијег интензитета и за сада нема информација да ли је било штете.

"Сутра ћемо свакако видети стање на терену, односно да ли ће нам се јавити неки грађанин који је евентуално имао неко оштећење, и решити тај проблем", рекао је Тањугу градоначелник Чачка.

Пре четири дана, такође у региону Косјерића, регистрован је земљотрес магнитуде 2,7 јединица Рихтерове скале.

.