ПОРОДИЦА, пријатељи и колеге опростили су се у петак на Новом гробљу од Александра Тијанића, генералног директора Радио-телевизије Србије. Готово два сата, ћутке, у мимоходу су последњи пут поздрављали великог новинара.

Око хиљаду људи, уз песму Арсена Дедића „О, младости“, испратило га је на последње путовање. Нјегови посмртни остаци кремирани су, а урна ће бити похрањена у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу. Епископ Порфирије, након опела које је држао, рекао је како је сигуран да је Александар добио одговоре на сва питања, јер је био суштински трагалац за истином, а то значи за Богом.

Од Тијанића се опростио и колега и пријатељ Славољуб Ђукић, назвавши га гигантом у новинарској професији.

- Био је опседнут новинарством и присуством у јавном животу. Када су га питали на које је достигнуће највише поносан, изазивачки је одговарао: да ме не воле, а да ме читају - рекао је Ђукић. - Давно је речено да је смрт у забораву, а не у чињеници смрти, да је човек мртав онда када је заборављен - Александар за то не мора да брине.

Од Тијанића су се опростили говором и ћерка Зара и кум Васа Јеремић.

Кремацији су, између осталих, присуствовали и премијер Ивица Дачић, министри Расим Лјајић и Бранко Ружић, Војислав Коштуница, Вук Драшковић... У мимоходу је био и највећи део његових сарадника са РТС-а, колеге новинари и уредници других редакција, глумци, певачи, привредници, његови пријатељи и поштоваоци.