ПРВИ потпредседник Владе Србије Александар Вучић рекао је у среду да ће до краја недеље саопштити више детаља у вези са прислушкивањем највиших државних функционера и да ће доћи до одређених промена након афере прислушкивања, али није прецизирао где ће их бити.

- Мислим да ће одређених промена бити, а на којим нивоима, то ћемо видети - изјавио је Вучић.

Он је поновио да ће врло брзо рећи све што има да каже у вези са прислушкивањем највиших државних функционера.

- До недеље ћу вам саопштити више детаља, има ту више интересантних ствари. Рекао сам да ћу до краја недеље све рећи, као што сам рекао да ћу изаћи са информацијама о „Политици“, „Дневнику“ и „Новостима“. Ту сам каснио два дана, овог пута нећу каснити - прецизирао је Вучић.

Вицепремијер је изјавио у уторак да је шокиран лажима које поједини представници Министарства унутрашњих послова и Владе Србије пласирају у појединим медијима, поводом прислушкивања највиших државних функционера.

Српски Вотергејт“ тресе земљу већ десетак дана. Готово истовремено, председник Србије Томислав Николић и први потпредседник владе и координатор служби безбедности Вучић, обелоданили су да их неко прислушкује и прати њихово кретање. Истраге су покренуте на више нивоа, али још нема резултата.

У МУП Србије овим случајем се бави Сектор унутрашње контроле (СУК), а истрагу води и Безбедносно-информативна агенција (БИА). - Са тиме ко стоји иза ових незаконитих ствари, јавност ће бити упозната чим посао заврше МУП И БИА.

Афера је „пукла“ када се чуло да је полиција издала налог за вађење листинга мобилних телефона Вучића и председника Народне скупштине Небојше Стефановића. Истрага коју је започео Сектор унутрашње контроле показала је да тај и такав налог није заведен у МУП.

И из „Телекома“, коме је наводно такав налог упућен, у уторак је стигао допис да ни код њих није регистрован захтев за скидање листинга поменутих државних функционера, уз напомену да то не значи да злоупотреба није било.