БЕОГРАД - До краја августа знаће се потпуна истина о куповини „Политике“, изјавио је синоћ први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, додајући да је иста ствар урађена и са куповином „Новости“.

Вучић је рекао да ће грађани до краја августа знати пуну истину о томе и да ће влада и држава заштитити државну имовину и наћи најповољнији могући начин за то.

Он је навео да је иста фирма купила и „Новости“, додавши да „имају формалне проблеме око недостајућих потписа неких власника“.

- Значи, реч је не о великој медијској заинтересованости „Ист медија групе“, коју је основало једно шабачко предузеће, по налогу једне политичке партије - рекао је Вучић.

Према његовим речима, посао државе је да се пронађе најбољи правни оквир како и на који начин да се спроведе у дело оно до чега се дошло, да државну имовину заштити, а да они који су учинили нешто противправно за то одговарају.

Он је рекао да је „потпуно иста процедура у питању, исто су милионски износи у еврима, иста компанија је обавила све“.

- Та шабачка фирма, односно московска из Шапца, била је заинтересована и за Новости као и за „Политику“, и све је исто обавила - истакао је Вучић.

На питање новинара да ли говори о „Фармакому“, Вучић је потврдио да говори о тој фирми.

- Замолио сам вас да сачекате крај августа и видећете реакцију државе. Само молим људе за мало стрпљења, зато што нико од нас не жели да на бахат и осион начин показује државну силу - рекао је он. - Није смисао притвор, већ је смисао чврста оптужница и како имовину да вратимо.

Вучић је навео да „ово није питање медија“, већ питање „можемо ли ми као држава да дозволимо да неке политичке партије разарају комплетне националне институције и могу ли такве новчане трансакције, посебно када је држава заинтересована да се обављају као тајне, без икакве транспарентности, као што је ова учињена. н