БЕОГРАД - На свечаности у Удружењу новинара Србије су додељене традиционалне новинарске награде за ову годину. Новинарима “Вечерњих новости” Угљеши Балшићу и Вељку Лалићу уручено је признање “Лаза Костић” за најбољи фељтон у 2004. години.
На 123. рођендан удружења награду за животно дело припало је Игору Холојкову, новинару ветерану и једном од утемељивача Радио телевизије Београд. Признање “Димитрије Давидовић” за уређивачки рад жири је доделио Веселину Симоновићу, главном и одговорном уреднику листа “Блиц”, док су награде за публицистику и историју новинарства додељене Животи Ђорђевићу и Мирославу Јокићу. Златна повеља за развој новинарства припало је слободном новинару Радету Глушици из Инђије.
Годишње награде “Лаза Костић” добио је за телевизијску вест Драгомир Милојковић, новинар ТВ “Канал 9” из Крагујевца. Признање за интервју уручено је Оливери Панајотовић, новинарки нишких “Народних новина”, а за репортажу Бошку Ломовићу из “Политике”. Награду за најбољи телевизијски снимак добио је сниматељ ТВ “Мост” из Звечана Горан Даниловић, а за фотографију Томислав Грујичић. Саши Димитријевићу уручено је признање за најбољу карикатуру.

ПРОПУСТ
Председник жирија Каменко Катић грешком није прочитао награђеног за развој аналитичког новинарства Грујицу Спасојевића, главног уредника листа “Данас”. Он је био спречен да прими признање, али га није одбио - објаснио је забуну око уручења награда Нино Брајовић, председник удружења.