ПОСЛАНИК Српске радикалне странке Вјерица Радета, оптужена за непоштовање Хашког суда је поручила да неће добровољно ићи у Хаг јер је штите Устав и решење Вишег суда у Београду.

- Што се мене тиче ништа се није променило. Добровољно не идем. Штити ме Устав и правоснажно решење Вишег суда у Београду. Не верујем да би неко из власти био спреман да нас неуставно испоручи, али то је свакако питање за представнике власти - каже за "Новости" посланик СРС, после одлуке из Хага да се одбије захтев да се њој и Петру Јојићу суди у Србији.

Ову одлуку је донео кинески судија Лиу Даћун, који је поништио првобитну одлуку којом је процес Јојићу и Радети био уступљен Србији.

Судија Даћун је истовремено издао нови налог за хапшење двоје радикала и Србији наложио да их без одлагања изручи у Хаг.

Као образложење одлуке, судија је навео да су кључни сведоци у овом предмету "недвосмислено" изјавили да неће сведочити ако суђење буде у Србији због "озбиљне забринутости за своју безбедности и безбедност својих породица".