Суд БиХ данас је донео решење којим се одбија предлог Тужилаштва БиХ за одређвање притовра осумњиченом Хасану Ружнићу, који је у оквиру предмета "Атиф Дудаковић и други" осумњичен за злочине против човечности над Србима у Босанском Петровцу, у акцији "Сана 95", током 1995. године.


Ружнићу су изречене мере забране напуштања боравишта и забрана путовања, обавеза јављања надлежном органу, односно Полицијској станици Бихаћ два пута седмично и забрана састајања с одређеним особама, односно контактирање с бившим официрима и војницима који су на било који начин били укључени у војну операцију "Сана 95", саопштено је из Суда БиХ.


О извршењу изречених мера бринуће се припадници надлежних полицијских станица, односно Полицијске станице Бихаћ, а осумњичени је упозорен да му може бити одређен притвор ако прекрши изречене обавезе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Хрватска изручила БиХ осумњиченог за ратне злочине над Србима


Ружнића је јуче правосудним органима БиХ изручила Хрватска, у којој је ухапшен 29. јула по међународној потерници.


Посебно одељење за ратне злочине Тужилаштва БиХ води истрагу против Ружнића, који је осумњичен да је као припадник Војне полиције 5. корпуса Армије БиХ починио злочин против човечности над Србима у Босанском Петровцу 15. септембра 1995. године.


Ружнић је један од укупно 17 осумњичених у предмету "Атиф Дудаковић и други", а његовим изручењем су сви осумњичени доступни правосуђу БиХ.