ШЕФ Специјалног тужилаштва Косова Решат Милаку оценио је да је оптужница у случају 19.000 лажних ветерана бивше ОВК непотпуна и да је то разлог што она ни после више од месец дана од подизања није достављена суду. Милаку је на конференцији за новинаре у Приштини рекао да није политика та која је спречила да се суду достави оптужница бившег специјалног тужиоца Ељеза Бљакаја у којој је констатовано да је више од 19.000 лажних ветерана и у којој је оптужено 11 особа, сви високи званичници бивше ОВК. Он је најавио да ће када буде комплетирана оптужница бити достављена Основном суду у Приштини.

На челу оптужнице се налази бивши главни командант ОВК, бивши премијер тзв. Косова и актуелни заменик министра Безбедносних снага самопрокламованог Косова Агим Чеку.


Прочитајте још - ОДЛАЗАК КОСОВСКОГ ТУЖИОЦА ЗБОГ ВЕТЕРАНА ОВК? Због нечега је био посебно забринут


Оптужени су и Нуредин Љуштаку, бивши посланик Скупштине Косова, и један од најпознатијих ратних команданата ОВК Садик Хаљитјаха. Оптужени су и посланик Скупштине Косова из АБК Шкумбин Демалијај, бивши команданти оперативних зона Лапа Ћел Гаши, Неродиме Шукри Буја, који је био и градоначелник општине Липљан и посланик Скупштине Косова.

Оптужен је и актуелни министар Безбедносних снага Косова Рустем Бериша.

Међу оптуженима је и Фаик Фазљиу, који је од 2007. године у кабинету премијера Косова био задужен за питања ветерана.