ЂАКОВИЦА - Годинама су тела киднапованих Срба трулила у смећу. Не само што су их киднаповали и зверски убили на правди Бога, већ су их бацали у сметлиште где су бацане животиње и други отпаци.

Овим речима из Удружења киднапованих и убијених Срба коментаришу откриће масовне гробнице на периферији Ђаковице где се, како сумњају, налазе посмртни остаци двадесетак киднапованих и убијених Срба. Из Удружења истичу да су постојање масовне гробнице на сметлишту и у шахти прекривреној бетоном открили Албанци јер је, како сматрају, или некоме прорадила свест, или нису више могли да подносе смрад који се ширио.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОТКРИВЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ НАШИХ ОТЕТИХ СУНАРОДНИКА НА КИМ: Гробница код Ђаковице крије тела 20 Срба?

Из Удружења наглашавају да је коначно срушен зид албанског ћутања о постојању масовних гробница са телима убијених Срба и очекују судске процесе против киднапера, односно команданата “ОВК” који су, како истичу, одговорни за киднаповања и убиства невиних српских цивила.

- Већ пуних двадесет година наше породице чекају правду и зато се надамо да ће до 1. маја, када се навршава 20 година од првих отмица Срба на КиМ, Специјални суд за злочине “ОВК” коначно процесуирати одговорне за киднаповања и убиства Срба подизањем првих оптужница - истиче Сима Спасић, председник Удружења киднапованих и убијених Срба.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЂАКОВИЦА: Пронађени остаци најмање три особе,можда су српске жртве

Иначе, представници Еулекса, косовске полиције и Комисије за нестала лица Владе Србије већ две недеље истражују масовну гробницу на периферији Ђаковице у којој су до сада пронађене кости три особе. Истовремено, из Удружења киднапованих и убијених Срба истичу да имају дојава о постојању и других масовних гробница на КиМ.