СУДСКО веће прихватило је данас предлог одбране генерала Новака Ђукића да се допуни медицинско вештачење његовог здравственог стања које је урадио вештак судске медицине Бранимир Александрић. Генерала ће наредних дана прегледати још и кардиолог, неуролог и неуропсихијатар. Како је судија објаснила, Веће жели да чује и друге специјалисте како би се без сумње утврдило да ли је Ђукић здравствено способан да присуствује суђењу и буде саслушан.

Ђукићев бранилац Милорад Константиновић указао је на то да је допуна вештачења потребна да не би остале сумње, јер су имали примедаба да вештак судске медицине није довољно стручан да извештачи генералове кардиолошке проблеме.

Претходно је на питања судије и одбране одговарао вештак Александрић, који је тврдио да је, осим лешева, апсолутно компетентан да прегледа и људе, али није оспособљен да лечи. Испричао је да није имао где да прегледа Ђукића и да је предложио да се то обави у његовом стану. Казао је да није користио никакве инструменте, јер није радио кардиолошки преглед.

- Мерио сам обим мишића, а здравствено стање сам утврдио на основу врло исцрпне медицинске документације с ранијих лекарских прегледа. Сматрао сам да због тога није било потребе да ангажујем неког специјалисту - казао је Александрић.