ОКО хиљаду Крајишника опростило се у уторак на Новом бежанијском гробљу у Београду од последњег премијера Републике Српске Крајине, хашког осуђеника и заштићеног сведока Милана Бабића, који је пре 16 дана извршио самоубиство у ћелији притворске јединице у Шевенингену.

Сандук од светле јаворовине у уторак је био изложен у капели бежанијског гробља. Иако је у читуљама Бабићева родбина нагласила да ће сахрана бити у породичном кругу, дуже од једног часа његови пријатељи, рођаци, страначке колеге и познаници из Книна и Крајине су прилазили покрај одра, палили свеће и полагали венце и цвеће. Ћутке и немо Крајишници су испраћали свог бившег лидера, градоначелника Книна, тада главног града РСК, првог председника Крајине, министра иностраних послова и председника Српске демократске странке Крајине, после њеног одвајања од изворног СДС-а др Јована Рашковића. Да ли су на овај начин Крајишници опростили Бабићу сведочење против Слободана Милошевића, Момчила Крајишника и Милана Мартића остаће тајна, као што је и све око Бабићеве изненадне смрти у Хагу једна велика тајна.
Многи са неверицом прихватају званичну верзију према којој се он обесио о радијатор са најлон кесом на глави. Да ли је обављена обдукција и зашто је његово тело у Хагу чекало да буде сахрањено читаве две седмице. Хоће ли ова тајна завршити у гробу покојног лидера Крајине, или ће кад тад угледати светло дана, остаје да се види.
Нјегов саборац из Српске демократске странке Крајине Душан Вјештица је над гробом истакао завет његових пријатеља и сабораца да истрају како би истина о свему што је др Милан Бабић преживео од уништења Крајине па до трагичне смрти угледала светлост дана и Бабићу одредила право место у српској историји.
Уз посебно одобрење његове светости патријарха српског господина Павла, који је уважио сазнање породице да је Бабић пре чина самоубиства био у великом нервном растројству, опело су служила четири свештеника.
Парох земунске цркве Лазарица отац Кошевић је у проповеди нагласио да срце мајке Анице није издржало и да је у тешком здравственом стању од пре три дана у болници. Сахрани су од Бабићеве најближе родбине присуствовале његове три сестре Мара, Десанка и Драгана.

ПИСМО
- ЖЕЛИМО да ти кажемо последње збогом и да се захвалимо за огромну љубав и неисцрпну снагу и оптимизам који су произлазили из тебе и које си преносио на нас и бодрио нас до последњег тренутка да истрајемо у тешким околностима. Ми најбоље знамо колико је живот био немилосрдан и окрутан према теби и колико је огромно било твоје поштење, искреност и честитост - каже се у писму ћерке Јелене, сина Стефана и супруге Душанке.