У нишкој хали Чаир отворен је свечано десети Ауто- мото фест Ниш, сајам аутомобила који изазива огромно интересовање и у региону.

На штанду Равекс групе, заступника Тојоте, Ситроена и Мотогринија, приређено је спектакуларно отварање, а градоначелник Ниша Дарко Булатовић је најавио и скору изградњу Експо центра јер је очигледно и да је ова манифестација прерасла ове капацитете.

Гужва већ првог дана је потврдила неопходност већег изложбеног простора.

Сајам изазива огромно интересовање, попуњено је свих 2.000 квадрата изложбеног простора, а велики број излагача најавио је и шест српских премијера - каже Оливер Пауновић, директор Сајма аутомобила.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДЕСЕТИ САЈАМ АУТОМОБИЛА У НИШУ: У град на Нишави стиже и пуњач за електрична возила

Своје новитете по сниженим сајамским ценама изложили су Тојота, Ситроен, Дачија, Рено, Нисан, Мазда, Фолксваген, Хјундаи, Шкода, Џили.

Највеће интересовање изазивају најновији хибридни модели Тојоте, новог камрија, али и неколико електричних возила и скутера. Зато је поздрављена и одлука да Ниш добије још један електрични пуњач.

Занимљиво је да велики број нишких таксиста вози хибридне Тојоте, па чак и један ЦХР.

Част да отвори 10. сајам аутомобила у Нишу припала је Младену Алвировићу, директору центра НАВАК.

Занимљиво је да је први сајам у Нишу, пре десет година, отворио његов отац Мирко Алвировић.

- Сајмови који трају су реткост. Опстају они за које расте интересовање, а Ниш је пример како аутосалони окупљају и излагаче и публику .Зато ми је посебно драго што сам имао част да отворим ову манифестацију – рекао је Алвировић.