ВЕЋсу нас навикли из компаније "Сеат Србија" да праве несвакидашње, занимљиве презентације својих нових модела.


Комбинација теоријско предавање, прва тест вожња, све то зачињено изузетно добро осмишљеном рутио, али и место презентације, постаје нешто што "Сеат Србија" негује као добру традицију. Тако је било и на презентацији - тест вожњи крајем протекле седмице од салона "Сеата" у Радничкој улици у Београду до Винарије деурић на обронцима Фрушке горе.


Целодневни догашђај "SEAT SUV Expert Tour" је представио све СУВ моделе шпанске компаније која бележи највећи годишњи раст на тржишту Европе, а богами и код нас, само за првих пет месеци су испунили годишњи продајни план!


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ГРАДСКИ "СУВ ШМЕКЕР": "Сеат арона" на скенеру "Новости" (Фото)

Наравно, у сваком каравану, па и овом, модерних теренаца "Сеата" постији звезда дана. То је овог пута био, премијерно ( на друму) приказан и вожен, највећи СУВ из породице "Сеата" (занимљиво је да се праци у фабрици у немачкој) модел "тарако", који се недавно шепурио на штанду "Сеата" на Међународном салону аутомобила у Београду. Имали смо и додатну "јагоду" на торти - моћну ,спортску, атрактивну "купру", о којој ћемо неком другом приликом, рећи коју реч више.

Наравно, уз ова нова два адута Шпанаца имали с мо прилику и да се још једном уверимо и моделе који су већ освојили срца купаца у Србији. Кросовер"арону", нешто већу "атеку". И на крају- нисмо пропустили прилику и да се провозамо првим "сеатом" на два точка и на струју - одговором Шпанаца на светску моду електро-тротинета.

"Срем, Срем,. Срем...диван је кићени Срем". И још је лепши када сте за командама аутомобила дугог 4,7 метара, са моћним мотором, аутоматским мењачем, снабдевеног свим могућим системима масистенција вопзачу. Удобна седишта, прецизан волан, довољано снаге под хаубом , врхунска клима, аудио систем... деоница ауто-пута, Крњешевци, правцем према Војки,поред Старе пазове,кроз Путинце, Жарковац.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пројездио "Сеатов" караван

Фото сесија на брани Језера поред села Добродола, па преко Шатринаца, Крушедолског Прњавора све до православног манистира Гргетек. Рекосмо, да "Сеат" увек спаја лепо са корисним. Овај бисер наше земље треба свакако посетити...

Кратка пауза, посета манастиру и опет за команде СУВ возила "Сеата" преко Ирига до Врдника до Мале Ремете и Винарије Деурић.


- Ово је била прва тест вожња "терака" највећег СУВ из наше флоте који има и конфугурацију са седам седишта и модерне ,еколошке и ефикасне моторе - рекао је директор "Сеата Србија" Драган Прљинчевић - По почетној цени од 29.990 евра продаје је већ почела и задовољни смо интересовањем.


Накјмоћнији теренац ове компаније имао је и "додатак" у гепеку - тротинет на струју, модеран, елегантан, практичан и штедљив. Са аутономијом од око 30 километара и ценом од 72.000 динара, биће сасвим сигурно веома брзо присутан и на београдским, али и улицама других градова у Србији.


ТЕХНИЧКИ ПОДАЦИ


ДУЖИНА: 4.735 мм

ШИРИНА: 1.839 мм

ВИСИНА: 1.674 мм

МЕЂУОСОВИНСКО РАСТОЈАЊЕ: 2.790 мм

ПРТЉАЖНИК: 230/700ЛИТ.

РЕЗЕРВИОАР ЗА ГОРИВО: 60 лит.

МОТОРИ БЕНЗИНЦИ: 1,5 ТСи (150КС),2.0 ТСи (190КС) 4х4

ДИЗЕЛАШИ: 2.0 ТДИ (150КС),2.0ТДИ (150 КС)4Х4, 2.0ТДИ (190 КС) 4Х4

ПОТРОШЊА:Просечно - Лит/100 км

БЕНЗИНЦИ: Од 6,3 до 7,3

ДИЗЕЛАШИ: Од 4,9 до 5,6


МЕЂУОСОВИНСКО РАСТОЈАЊЕ: 2.790 мм

ПРТЉАЖНИК: 230/700ЛИТ.

РЕЗЕРВИОАР ЗА ГОРИВО: 60 лит.

МОТОРИ БЕНЗИНЦИ:1,5 ТСи (150КС),2.0 ТСи (190КС) 4х4

ДИЗЕЛАШИ: 2.0 ТДИ (150КС),2.0ТДИ (150 КС)4Х4, 2.0ТДИ (190 КС) 4Х4

ПОТРОШЊА: Просечно - Лит/100 км

БЕНЗИНЦИ: Од 6,3 до 7,3

ДИЗЕЛАШИ: Од 4,9 до 5,6