ЈАПАНСКИ "Лексус" представио је модел "LC 500h "Matte Prototype", нови прототип водећег купеа овог бренда, на Салону аутомобила у Барселони.

Ово остварење је још један пример напора престижног бренда да настави с иновацијама, овога пута користећи специјалне боје са оригиналним текстурама.

Прототип носи боју под називом "свемирско наранџасто", која је инспирисана наранџастим тоновима који се могу видети када гледате према сунцу у чистим заласцима.

Прочитајте још: У ЧАСТ ДАНА КОМПАНИЈЕ "ЛЕНД РОВЕР": "Дифендер" руши рекорде

Ова спектакуларна боја, мат завршне обраде, омогућава "LC 500h" да пројектује још моћнију својственост, додатно појачану ударним полу-мат црним точковима од 21 инча (53 цм) и кровом од карбонских влакана и активним задњим спојлером.

Употреба боје "свемирско наранџаста" важи и за кабину, где је коришћена као контрастни елемент на инструмент табли, управљачу и бочним странама врата.

Прототип "LC 500h "Mat" укључује Лексусов напредни вишестепени хибридни систем са само-пуњењем, јединствену понуду у свом сегменту."Лексусова" позната хибридна технологија са само-пуњењем омогућава "LC 500h" да се поново напуни док се вози, без потребе за кабловима или утикачима.Његова моторизација се истиче ефикасношћу, смањеном потрошњом.