Да се ради о ванвременском моделу компаније из Торина потврђују статистичке бројке о "фијату 500".

И у 11 години откако је обновљена ова аутомобилска икона, бројке о продаји не престају да задивљују. Наиме, прошле године у Европи, "фијат 500" је са око 194.000 продатих јединица био најбољи у својој категорији и има тржишни удео до 15 одсто!

Прочитајте још: Историјски рекорд Шпанаца: "Сеат" је испоручио пола милиона возила (ФОТО)

- Ова рекордна продаја подсећа нас да је модел "500" права, ванвременска икона аутомобилизма, и то не само за бренд "Фијат" каже Лука Наполитано директор брендова "Фијат" и "Абарт" за ЕМЕА регион. - Врло сам поносан на овај резултат, који показује да је модел "500" најпродаванији у 11 европских земаља и међу три најпродаванија у још четири земље.

Током својег једанаестогодишњег постојања, модел "500" никада није изашао из моде,поносни су у "Фијату", на један од симбола италијанског дизајна и производње.

Прочитајте још: ЈАПАНЦИ ЗАДОВОЉНО ТРЉАЈУ РУКЕ: Рекордна продаја “Лексуса” у Европи (ФОТО)

"Фијат 500" је и "најинтернационалнији" модел ове компаније, који се продаје у више од 100 земаља са 80 одсто модела продатих изван Италије. Од 2007. до данас, произведено је укупно више од 2.110.000 јединица овог аутомобила, а тај број се повећава на више од шест милиона када се додају претече овог модела које су произведене између 1957. и 1977. године.

Све ово чини 500 једним од најпродаванијих модела компаније "Фијат" у њеној историји."