Руски произвођач оружја Калашњиков представио је свој електрични аутомобил и саопштио да том новом технологијом намерава да конкурише компанији Тесла чији је власник Илон Маск.

Компанија Калашњиков, у свету најпознатија по бренду аутоматске пушке АК-47, показала је јавности прототип свог елетричног аутомобила ЦВ-1, светлоплаве боје и ретро дизајна, на сајму одбрамбене индустрије поред Москве.

Ауто изгледом подсећа на легендарни тип "москвича" из 70-их година прошлог века.

У Калашњикову се хвале да су развили неке високотехнолошке елементе за свој "електрични суперауто", укључујући и "револуционарни" инвертер. Возило може прећи 350 километара с једним пуњењем, преноси Н1.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СВАКО ЋЕ МОЋИ ДА ОБАРА ДРОНОВЕ: „Калашњиков“ лансира пушку за коју не треба дозвола (ВИДЕО)

Развијамо сопствени концепт електричног супераутомобила, урађеног на основу неколико оригиналних система које смо сами развили, саопштено је из компаније Калашњиков.

Кажу још: "Та ће нас технологија изједначити с глобалним произвођачима електричних аутомобила попут Тесле и претворити нас у њихове конкуренте".

Калашњиков већ годинама покушава да прошири свој бренд, па је тако недавно на тржиште пласирао своју модну линију, кишобране и мобилне телефоне.