ЈУЖНОКОРЕЈСКИ ауто - гигант "Киа Моторс" је у САД добила још два признања за спортску лимузину Стингер и модел Рио, које додељује угледна компанија J. D. Power. Ради се о признању "Apeal" за перфомансе, деловање и изглед аутомобила. Двострука победа је допринела Кијином побољшању за осам поена у односу на прошлу годину, а притом је и осигурала пласман међу 10 набоље пласираних нелуксузних брендова. Киа Моторс је иначе недавно постала најбоље пласирана од, и то већ четврту годину заредом , а и ту је Рио заузео прво место у класи малих аутомобила.

- Без обзира на то да ли се ради о практичном возилу за људе, који желе доћи од тачке А до тачке Б или спортској лимузини са 365 коњских снага, намењеној љубитељима брзе и удобне вожње, сваку Кију дизајнирамо са фокусом на сваког појединачног купца - каже Ортх Хедрицк, потпредседник продуктног планирања у Кијиној америчкој подружници.- Награде J. D. Power "Apeal" за моделе Рио и Стингер потврђују нашу преданост супериорној комбинацији привлачног изгледа и врхунских особина, које рационални купци данас очекују од својих аутомобила.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У Опелу попуст 3.000 евра!

Модел Рио је као једини у својој класи малих аутомобила добио највише оцене у перформансама, дизајну, удобности, помагалима и стилу, а и највишу укупну оцену и тако засенио конкуренцију. Стингер, који је најснажнији модел у историји најстаријег корејског произвођача аутомобила, победио је много скупљу европску конкуренцију у класи луксузних возила.

Истраживање J. D. Power "Apeal" мери задовољство власника возила у првих 90 дана власништва. Резултати су подељени у 10 категорија и мере се на основи следећих критеријума: екстеријер, ентеријер, пртљажник, аудио, седишта, грејање и хлађење, возна динамика, мотор, видљивост и потрошња горива.

Kia Rio