ПОПУЛАРНА глумица и телевизијско лице Кристина Раденковић каже да је само један час вожње био довољан да се заљуби у аутомобиле. Водитељка "Слагалице" и емисије "Шљивик" на Радио-телевизији Србије, у разговору за "Ауто додатак" открива да током вожње има мучнину само у случају када није за воланом, као и да ускоро планира да промени свој "дизелаш". Раденковићева наглашава и да је после вожње у Турској схватила да су у Србији "возачи дивни".

* Са колико година сте положили возачки испит и сећате ли се тог искуства?

- Положила сам са 18 година, моји родитељи су ме буквално натерали да идем на вожњу. Али један једини час је био сасвим довољан да се просто заљубим у вожњу. Од тада не излазим из кола, а положила сам из првог пута, разуме се...

* Да ли сте пре полагања возачког испита имали неко возачко искуство?

- Не нисам, ама баш никакво, чак ме вожња није ни интересовала. Просто сам имала аверзију према колима, јер и дан-данас имам мучнине током вожње. Сад ми није мука једино ако ја возим.

СВЕСТРАНА КРИСТИНА је завршила глуму на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Боре Драшковића. Победила је на Избору за европско лице, а касније водила "Беовизију", "7 РТС дана" (коју и данас води на сателитском програму), "Србија на вези", "Јутарњи програм" и "Шљивик". Слушаоци Радио Београда 1 могу је чути у емисији "Филм суботом". Гледаоци су имали прилику да је виде у серијама "Оно као љубав", "Приђи ближе" и "Заборављени умови Србије". До 2009. године је била и стални члан Сомборског народног позоришта.

* Који је први аутомобил који сте возили?

- Био је то "рено твинго" жуте боје, с клизним кровом. И морам да напоменем да га је цело моје друштво просто обожавало, чак је и "играо" у неколико представа на академији.

* Шта тренутно возите и које сте аутомобиле променили до сада?

- Последње четири године возим "ситроен Ц3", дизел, и то само да би мама била мирна. Планирам ускоро да га променим. До сада сам возила "пежо 206" и "тојоту јарис".

* Која вам је дража улога, возача или сувозача?

- Возача. Обожавам да возим и да имам пуну контролу. Понављам да стварно имам мучнине када ме неко вози.

* Због чега се највише нервирате у вожњи?

- Зависи, како кад. Највише се нервирам када падне киша. Тада као да сви у тренутку забораве да возе.

* Како вам се чине Срби као возачи?

- Откад сам возила по Турској, схватам да смо ми као народ дивни возачи.

* Да ли волите велике или мале аутомобиле?

- Увек бих изабрала мало возило. Главна предност им је у томе што свуда могу да се паркирају.

* Коју музику слушате у аутомобилу?

- Хаус, и то веома гласно. Волим да док возим пустим и музику Слободана Тркуље, а ако је "нека туга посреди", онда бирам Александру Радовић.

* О ком аутомобилу сањате?

- Не морам да сањам..."Нисан джук" ускоро ће бити мој.