ЈАГОДИНА – Отварањем изложбе илустрација/анимација у галерији Културног центра „Светозар Марковић“ у Јагодини у 19 сати почеће 7. Аниматор фест. Он ће званично бити отворен пола сата касније приказивањем филмова деце до 15 година, који су у првој такмичарској категорији. У 20,30 на платоу Културног центра заказан је Концерт групе „Квазартет“.


Прочитајте још: ПОЧЕО 53. БИТЕФ: Шетња градом "на даљински"


Сутра ће у 9 сати бити одржана радионица „Отомани лабораторија“ коју ће водити Роберто Паганели и Андреа Мартињони, у 16 сати биће приказани филмови деце до 15 година, у 17 сати почиње приказивање филмови деце од 15 до 18 година, у 19 сати биће отворена изложба Смрт мајке Југовића Михајла Драгаша, сат касније биће приказани филмови за децу и младе (професионална остварења)из треће такмичарске категорије, а у 22 сата на програму је концерет групе „Џем од јагода“.


Прочитајте још: ДОЛАЗАК СЛАВНЕ УМЕТНИЦЕ МАРИНЕ АБРАМОВИЋ: Поставка "Чистач" узбуркаће многе духове


У петак у 10 сати биће приказани нови филмови из прве и друге такмичарске категорије, сат касније почиње радионица „Отомани лабораторија“ у којој ће учествовати Роберто Паганели и Андреа Мартињони, у 16 сати заказана је радионица „Флипманија“ Факултета уметности у Нишу, коју ће водити Анита Крстић и Миљана Раденковић, у 18 сати биће приказани филмови за децу и младе (професионална остварења), а у 19 сати је Анимацикл.

Учесници Аниматор феста у суботу ће од 9 до 17 сати обићи манастир Манасију у Деспотовцу, у 18 сати у фоајеу Културног центра почиње позоришна представа „Тврдоглаво слонче“, а у 19,30 је свечано затварање фестивала и додела награда.

У недељу у 11 сати у фоајеу Културног центра биће одржана конференција за новинаре, а у 12 сати заказана је пројекција награђених филмова.

У оквиру седмог Аниматор Феста, чији су покровитељи Министарства културе и информисања Републике Србије и Град Јагодина, а организатор Културни центар „Светозар Марковић“, у суботу 14. септембра потписан је споразум између Државне буџетске организације за културу у Новосибирској области „Новосибирсккикиновидеопрокат“ и јагодинског Културног центра.

Споразум се односи на развитак, унапређење и побољшање сарадње у области мултимедијског стваралаштва и визуелне културе за омладину Русије и Србије, а све у циљу ширења и јачања међународне сарадње двеју земаља у сфери дечије визуелне културе и уметности.