НА 53. Битефу, који ће трајати од 17. до 26. септембра, публика ће имати прилику да види дванаест остварења из девет земаља: Србије, Хрватске, Словеније, Белгије, Швајцарске, Француске, Немачке, Бразила и Нигерије. Фестивал се одржава под слоганом "Почнимо љубав из почетка", по чувеној песми у извођењу Бети Ђорђевић.

- Овај фестивал је и раније био препознатљив по измештању појединих продукција у алтернативне просторе, али ове године цела друга половина фестивала биће смештена у неколико хала Луке Београд. Овај несвакидашњи простор ће од 22. до 26. септембра бити централно место на коме ће се изводити представе главног, али и пратећих програма фестивала - саопштили су огранизатори.

Публика Битефа у Луци Београд ће моћи да погледа чак пет представа главног програма: "Неморалне приче - 1. део: Кућа мајка", компаније "Нон нова" (Француска), "О месу и бетону" кореографкиње Лусијане Ларе у продукцији компаније "Анти статус кво" (Бразил), "Али: Страх једе душу" Себастијана Хорвата, у продукцији Словенског народног гледалишча (Словенија), циркуску представу "Ретке птице" групе аутора, у продукцији трупе "Вук за човека" из Лила (Француска), као и представу "Позвани" чувене компаније "Ултима Вез" из Брисела (Белгија).

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - За Битеф 13 милиона 

ЗА ЗАЈЕДНИЦУ

У оквиру припрема за 53. издање фестивала, Битеф ће организовати и велику акцију сакупљања ђубрета, у сарадњи са заинтересованим појединцима, организацијама и институцијама. У оквиру акције, сакупљаће се отпад од картона, пластике и папира, који ће потом бити искоришћен за извођење представе бразилске кореографкиње Лусијане Ларе "О месу и бетону". Овом активношћу, Битеф жели да подигне свест о значају екологије и бриге о отпаду.