ЈУБИЛАРНИ, десети по реду "Дани Бате Стојковића" у Врњачкој Бањи, посвећени великану српске сцене који је, осим на филму и позоришним даскама, оставио дубок траг и међу Врњчанима, биће одржани од 10. до 12. августа.

Програм овогодишње манифестације почеће отварањем изложбе "Глумачки портрети" у овдашњем хотелу "Цептер". Потом ће у амфитеатру који су Врњчани и назвали именом легендарног глумца и на прочељу поставили спомен-

-плочу са његовим ликом, после званичног свечаног отварања којем ће, према најави организатора, присуствовати и Душан Ковачевић, Мира Бањац, Љиљана Драгутиновић, Милан Калинић, Љиљана Стјепановић и Милан Цаци Михајловић, уследити концерт Владе и Бајке, а затим и позоришна представа "Два мириса руже".

Прочитајте још - ФИЛМСКИ ПРАЗНИК: Фестивал сценарија у Врњачкој Бањи

- Уз евоцирање успомена на Бату и великане српског глумишта, у врњачком парку ће глумци и пријатељи наредног дана засадити стабла за своје преминуле колеге Милену Дравић, Предрага Ејдуса, Марка Николића, Воју Мирића и Павла Вуисића, а у вечерњим сатима на Тргу крај водопада на програму је легендарна позоришна представа "Професионалац" - каже Никола Џамић, иницијатор и оснивач ове манифестације која се у Врњачкој Бањи традиционално одржава уочи Фестивала филмског сценарија.

Треће, уједно и завршне вечери "Батиних дана" у врњачком биоскопу након пројекције документарног филма "Бата у Бањи за сва времена" ауторке Биљане Боснић, ансамбл алексиначког позориша извешће представу "Тетка од милион долара".