Од како је октобра 2017. поново почео да ради са новом поставком "Секвенце", љубитељи уметности имају прилике да у Музеју савремене уметности виде остварења која су обележила време од почетка 20. века до данас. Музеј на Ушћу поново ће бити затворен два месеца, од 16. јула, јавља РТС.

Разлог за летње затварање Музеја савремене уметности јесте припрема поставке ретроспективне изложбе "Чистач" Марине Абрамовић.

В. д. директора музеја Слободан Накарада рекао је да ће се спровести обини радови унутар музеја који захтевају архитектонске промене. Истиче да је реч о комплексној изложби и да сви музеји у свету раде сличне ствари.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЈАПАНСКА КЊИЖЕВНИЦА О СРПСКИМ ИЗБЕГЛИЦАМА: Храна као успомена и спас

До 21. септембра због захтевне унутрашње архитектуре и постављања око 120 слика, цртежа, објеката, фотографија, видео-радова, филмова и перформанса Марине Абрамовић, публика неће моћи да види сталну поставку, која обухвата више од 300 дела из збирке Музеја савремене уметности.

Накарада каже да је у летњем периоду смањен број посетилаца, али да је музеј од отварања већ премашио магичну бројку од 250.000 посетилаца.

Верује да ће публика имати разумевања и поручује да се музеј не затвара већ припрема за спектакл.

Последњи програм пре затварања извео је Владимир Мојсиловић. Реч је о перформансу који се бави родним темама.

Од 16. јула, за посетиоце ће радити само благајна Музеја где могу да купе улазнице за ретроспективну изложбу Марине Абрамовић.


(РТС)