ДУГО очекивани концерт Београдске филхармоније на отвореном, најављен за 23. јун, па одложен за 30. јун, поново је отказан, овог пута из безбедносних разлога.

Обилна киша која је падала у четвртак увече натопила је земљиште, па терен није сигуран за публику, јер не може да носи бину тешку више десетина тона.

- Уместо “Дизнијеве Фантазије уживо”, једина могућа опција би била да организујемо рвање Мини Маус и Снежане у блату до колена. Шалу на страну, ово је једна од најтежих одлука коју смо морали да донесемо. И поред велике жеље не само 105 музичара, шефа-диригента Габријела Фелца и продукције Београдске филхармоније, већ и бројне публике, и најмањи ризик довољан је да будемо максимално одговорни и пронађемо нов термин - рекао је директор БГФ Иван Тасовац.

Било је предвиђено да на трећем филхармонијском пикнику на Ушћу публика ужива у пројекцијама Дизнијеве “Фантазије” из 1940. и “Фантазије 2000” уз оркестарско извођење чувених нумера класичне музике.


У познатој борби Микија Мауса и зачаране метле стари чаробњак разбио је чини и вода је нестала. У стварности тога нема, па је 27 литара кише по квадратном метру направило нови низ неприлика због којих ће Филхармонија потражити нови датум за концерт, који ће бити накнадно објављен.