БЕЗ обзира на то што се у јавности ових дана спекулисало како се на конкурс за управника Народног позоришта пријавило више заинтересованих, међу којима и јесенас смењени Дејан Савић, реч је само о гласинама. Како је "Новостима" потврђено из УО националног театра, до суботе, када је конкурс затворен стигле су само две пријаве и то редитељке Иване Вујић, тренутно в. д. управника позоришта на Тргу републике и њеног колеге Небојше Брадића, актуелног уредника Културно-уметничког програма РТС.

Иначе, како "Новости" сазнају, за функцију на којој је тренутно Брадић, у РТС-у је недавно завршен конкурс, а он се на тај конкурс није одазвао.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Народно позориште: Конкурс за директора 24. маја

После кризе и турбуленција у Народном позоришту, Влада Србије поставила је на чело куће, као вршиоца дужности, Ивану Вујић, редовног професора ФДУ. Била је уметнички директор Битеф театра, фестивала ФИАТ у Подгорици, Белефа, оснивач и уметнички директор фестивала Аерполан без мотора и позоришта Бетон хала театар...

Брадић је био министар културе, а једном је већ обављао и посао првог човека националног театра. Претходно је био уметнички директор и управник Крушевачког позоришта и управник Атељеа 212. Са места управника Народног позоришта отишао је на функцију уметничког директора БДП.

ОТВАРАЊЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ

ДА ли је неко од кандидата послао пријаву поштом, знаће се у среду, а у четвртак ће Управни одбор отворити конкурсну документацију. Потом ће бити издато и званично саопштење.