БЕОГРАД - Београдска филхармонија и шеф-диригент Габријел Фелц, спремају се за велики спектакл "Дизни Фантазију уживо" који ће извести 23. јуна на бесплатном концерту на београдском Ушћу.

На чувеном музичком пикнику код Ушћа, у новобеоградском блоку 13, све генерације ће уживати у најлепшем анимираном концерту свих времена, а Београдска филхармонија открива које ће то чувене нумере класичне музике уживо изводити испод великог екрана.

Сензационална продукција "Дизни Фантазија уживо" представља компилацију оригиналног филма Волта Дизнија из 1940. године "Фантазија" и филма "Фантазија 2000", званично никада приказаног на нашим просторима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Београдска филхармонија наступом на Ушћу одушевила више од 15.000 посетилаца

Тако ће концерт отворити звуци из чувене Бетовенове Пете симфоније и то из "Фантазије 2000". Одмах за њом следе делови из оригиналног Дизнијевог филма уз "Пасторалну симфонију" истог композитора, сегмент из "Крцка Орашчића" Чајковског и, посебна посластица "Месечина" Дебисија уз анимирану секвенцу која је изостављена из оригиналне Фантазије 1940.

Потом ће Филхармонија одсвирати "Жар птицу" Стравинског уз јединствену анимацију из Фантазије 2000, затим антологијски "Плес часовника", А. Понкијелија и "Чаробњаковог шегрта", П. Дикаа, уз чувену борбу Микија Мауса и метле који је "кривац" за настанак овог дугометражног ремек дела.

Концерт ће у финале увести призори из нове верзије Фантазије уз композиције "Сјај и раскош" Елгара, "Римске пиније" Респигија као и "Карневал животиња" Сен-Санса.

На трећем концерту на отвореном Београдске филхармоније очекује се 50 000 људи из целог региона. Концерт почиње у 20.30 сати, а капије за почетак пикника биће отворене три сата раније.