Славни француски писац Мишел Уелбек ипак није стигао данас у Београд, на отварање књижевног фестивала Крокодил због проблема на лету Ер Србије, обавестио је вечерас публику у Комбанк дворани писац Владимир Арсенијевић из организације фестивала.

Прочитајте још: Без Уелбековог потписа

Он је рекао да је Уелбек послао мејл у којем је истакао да му је жао што није вечерас пред београдском публиком.

Славни писац требало је да допутује прошле ноћи у Београд, али је његов лет одложен за данас, такође због квара на авиону.

Прочитајте још: Уелбек изабрао Србију

Уелбек већ четврт века слови за једну од највећих звезда савременем не само француске већ и светске књижевности.Како је најављено, "Француски Орвел", енфан терибл савремене француске књижевности и један од најистакнутијих и најпровокативнијих писаца данашњице, требало је вечерас да говори о себи, свом стваралаштву и свом комплексном односу с Француском.

Прве вечери фестивала Крокодил, кроз читања, софа-интервјуе и перформансе публици се представљају овогодишњи добитник НИН-ове награде Владимир Табашевић, гошћа из Македоније Румена Бужаровска и један од најзанимљивијих савремених аутора Бојан Бабић, као и познати филмски и позоришни редитељ и писац Горан Марковић.