Војин Ћетковић се емотивним речима опростио од великог глумца Михаила Мише Јанкетића, којем је комеморација одржана у суботу, 18. маја, у Југословенском драмском позоришту, где је одиграо највише представа.

- Хвала ти што ми ниси био само отац, него и пријатељ. Хвала ти за ону чашицу лозе у Ступици, када си студенте глуме позвао за свој сто. Хвала ти за поезију. Ти си једини велики глумац који је долазио да гледа клинце да би учио од њих. Да би играо у модерном ритму, како си рекао. Хвала ти што си нас штитио, јер ми смо увек хтели да будем део тог твог неба - почео је Војин.

- Рекао ми је Гага, онако шапатом, у поверењу, "Миша је витез". Е, па, јеси, Јанкетићу, љути се колико год хоћеш.

- Хвала ти на добром укусу. Да знаш, записао сам неке твоје мисли. Хвала ти што си ме водао по овој сцени. За оно кад си ме гурао испред себе на поклону, за све оно где сам те гледао, за увек што сам те слушао... За лудачку снагу и пркос. За то што си доказао да ништа није погрешно ако служи правом циљу - завршио је Војин свој емотиван говор.

Михаило Миша Јанкетић, један од највећих српских и југословенских глумаца, преминуо је 15. маја у Београду у 81. години. За собом је оставио супругу и четворо деце. У богатој каријери одиграо је више од стотину улога у позоришту, највише у Југословенском драмском позоришту, а огроман траг оставио је и на филму, телевизији и радију.