БЕОГРАДСКО драмско позориште у четвртак је добило новог човека на челу куће - на седници Скупштине града донета је одлука да ће у наредних годину дана, у в. д. статусу директора БДП-а бити редитељ Југ Радивојевић (на слици). Познати уметник није изабран на недавно расписаном конкурсу, већ је постављен одлуком оснивача, а на овом месту ће се наћи уместо досадашњег директора Слободана Ћустића.

Вест о именовању Радивојевића је затекла непосредно после премијере представе "Кнегиња од Фоли Бержера" у нишком Народном позоришту, а о новом задатку, за "Новости" каже:

- После оволико година рада у позоришту то је ваљда неки природни ток ствари. Редитељско искуство које сам стекао може да допринесе успеху једне институције у ширем смислу. Покушаћу да направим модерно позориште, како репертоарски тако и организационо.

На овој функцији Југ Радовојевић ће, извесно, бити наредних годину дана, до расписивања новог конкурса.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - КО ЋЕ БИТИ НА ЧЕЛУ БЕОГРАДСКОГ ДРАМСКОГ ПОЗОРИШТА: Троје глумаца за улогу директора

- Глумце БДП добро познајем и мислим да се ради о веома квалитетном ансамблу који може да понуди много више од онога што је до сада пружао. Покушаћу да им обезбедим ауторе и услове не бих ли омогућио да њихов потенцијал дође до пуног изражаја. Наравно, рачунам и на Слободана Ћустића, као изванредног глумца и члана ансамбла, који ће сада имати времена да се у потпуности посвети свом позиву - истиче Радивојевић и додаје да, упркос новим обавезама, неће занемарити своју основну вокацију, а то је редитељски ангажман.