НОВИ филм редитеља Петра Пашића, "Ти си принцеза", по сценарију Катарине Николић и Душана Булића (продукција Vanilla films), добиће подршку Филмског центра Србије у износу од 22 милиона и пет стотина хиљада динара.

Прочитајте још:Педесет милиона за "Кошаре"

Према одлуци Управног одбора Филмског центра Србије (ФЦС), који је усвојио предлог комисије по Конкурсу за суфинансирање производње домаћих дугометражних играних филмова са комерцијалним потенцијалом, исти износ очекује и редитеља Данила Бећковића, за филм "Чулова искушењаа", по сценарију Димитрија Војнова (продукција "Мали Будо"). Међу одабраним филмовима у овој категорији је и "Екипа", у режији Радета Ћосића, по сценарију Марка Сопића (продукција House of Cinemašina - Љубомир Ћосић ПР), која може да рачуна на 15 милиона динара.

На овом конкурсу нису "прошла" чак два филма Срђана Драгојевића, "Шкартови" и "Било једном на истоку", а међу одбијеним су и "Слон" Милана Јелића, "Последњи пирати" Радивоја Раше Андрића, "Марко Краљевић" Дејана Зечевића, "Љубав у Савамали" Предрага Велиновића...


По Конкурсу за суфинансирање дебитантских дугометражних играних филмова, ФЦС ће подржати четири пројекта - "Мит о правом човеку" редитељке и сценаристкиње Милице Филиповске, "Инстру Ментал" редитеља и сценаристе Деана Радовановића, "Црна река" Горана Станковића, који такође потписује режију и сценарио, и "Фудбалер златни дечко", редитеља Огњена Јанковића, који са Алексом и Вуком Ршумовићем потписује и режију. Младим ауторима за њихов први филм стиже по 20 милиона динара.


Данило БећковићФЦС ће по конкурсу подржати и производњу осам домаћих краткометражних анимираних филмова, и 15 студентских завршних филмова.

Мали Будо филм


О бубицама и херојима