Вест о смрти српског глумца Мише Јанкетића изазвала је велику реакцију јавности.

Легенда наше кинематографије напустила нас је у 80. години, а током своје каријере забележио је бројне улоге на телевизији, тв серијама, али и у позоришту.

Репортери "Новости" били су испред зграде у улици Светозара Марковића, где је живео познати глумац.

Прочитајте још - ОДЛАЗАК ЛЕГЕНДЕ: Преминуо Миша Јанкетић (ФОТО+ВИДЕО)


"Био је идеална муштерија. Често је свраћао код нас да пазари, али у последње време не јер је био болестан. Диван човек заиста, а и цела његова породица", рекла нам је радница из оближње продавнице.

Јанкетић је био чест гост у култном ресторану "Мадера" где су га посебно упамтили старији конобари.

"Миша Јанкетић је био наш сталан гост. У последње време га нисам виђао, да ли због неке болести, али долазио је син. Био је гост за пример кога смо ми волели и ценили. Он је био један од гостију који су долазили годинама које никад нећемо заборавити", присећа се конобар "Мадере".

Посета легендарног глумца се сећају и у "Последњој шанси".

- Свраћао је Миша раније код нас. Никад није био сам, увек у друштву својих пријатеља - рекао нам је келнер у овом ресторану.

Ресторан "Мадера" / Фото: К. Михајловић


Јанкетић је рођен 24. маја 1938. године у Новом Саду. Гимназију је завршио у Београду. Уписао је студије књижевности на Филозофском факултету у Београду, али је после три године, 1958. постао студент глуме на Академији за позориште, радио, филм и телевизију. Дипломирао је 1962. године у класи професора Мате Милошевића.

Зграда у којој је живео Миша Јанкетић / Фото: К. МихајловићПрочитајте још - СТРАВИЧНА ЖИВОТНА ПРИЧА МИШЕ ЈАНКЕТИЋА: Молио је да му не кажу где живе синови човека који му је убио мајку


Огроман траг оставио је и на филму, телевизији и радију. Добитник је свих најзначајнијих глумачких и друштвених признања, Добричиног прстена, Октобарске награде, четири Стеријине награде, Награде „Павле Вујисић“ за животно дело.