Славни српски глумац Михајло Миша Јанкетић преминуо је у среду у 80. години.

Јанкетић је током каријере остварио бројне запажене улоге, како на филму, тако и у тв серијама и у позоришту.

Овом приликом доносимо вам последњи разговор са славним глумцем, који је у оквиру "друштвене трибине" нашег листа "Како да нас буде милион више" писао за "Новости" како треба решити проблем "беле куге" у Србији.

Прочитајте још - ОДЛАЗАК ЛЕГЕНДЕ: Преминуо Миша Јанкетић (ВИДЕО)


МИСЛИМ да нема човека у Србији који не би желео да нас има милион више, али скептичан сам да је то сада могуће. Наше жеље су данас веће од наших могућности. У време када сам заснивао породицу били су много бољи услови да у кући буде више деце. Морамо бити реални, схватити да има неколико основних животних проблема које би требало решити да би породице биле многочлане.

Прочитајте још - Миша Јанкетић: Млади не памте моје време, а ја живим њихово

Пре свега, морамо водити рачуна о онима који би духом, телом и рукама подизали више од двоје деце, а то значи да би им требало обезбедити запослење, различите принадлежности, решавање стамбеног питања, јер данас млади углавном живе са родитељима и не могу да опстану без њихове подршке. Сигуран сам да има много парова који би, као и њихови преци, желели да имају више деце, али је проблем у начину живота и навикама. Наши преци нису имали потребу за комфором какву данас имају млади.