Манифестација "Борини књижевни дани", чији су организатор град Врање и градска Јавна библиотека "Бора Станковић", биће одржани од 21. до 23. марта, а према програму приредбе врањској читалачкој публици представиће се добитници НИН-ове награде, песници и писци из Србије и Македоније, као и представници неколико домаћих издавачких кућа.

"Борине књижевне дане" отвориће 21. марта у 19.00 сати, у Галерији народног музеја, добитник НИН-ове награде Владимир Табашевић, који ће о својој књизи "Заблуда светог Себастијана" говорити на књижевној вечери, на којој ће учествовати и уредница издавачке куће "Лагуна" Јасмина Радојичић.

Прочитајте још - Сређена Улица Боре Станковића

У петак 22. марта, у 10.00 сати у сали периодике у градској библиотеци биће организована књижевна радионица са македонском песникињим Еленом Пренџовом и врањским песником Немањом Стојковићем, док ће на истом месту од 19.00 сати бити одржана промоција књиге "Југо увек окреће на буру", ауторке Лауре Барне.

Последњег дана манифестације, 23.марта, у градској библиотеци биће одржана промоција књига издавачке куће "Партизанска књига", на којој ће учествовати и писци Драгана Мокран, ауторка књиге "Пустите ми лагану музику", Мирослав Ћурчић, аутор књиге "Смрт у Башаиду" и Срђан Срдић, аутор књиге "Сребрна магла".