УПРКОС великим мерама обезбеђења, фото-репортери "Вечерњих новости" успели су у недељу да усликају Џонија Депа, једног од најпознатијих светских глумаца који ових дана снима филм "Минамата" у Београду.

Током јучерашњег преподнева снимане су сцене у делу Косовске улице где је смештена наша редакција и Штампарија "Борба". После испробавања и намештања камера са дублером, на сет је стигао и Џони Деп, а наши фото-репортери су га усликали док се са својом екипом договарао око следеће сцене.

Деп, који је познат по својим глумачким трансформацијама, овога пута је, чини се, надмашио себе. Са дугом седом брадом и косом, наочарима са тамним оквиром, црном беретком на глави и са неколико килограма вишка, славни глумац и велики миљеник жена је готово непрепознатљив. Деп је готово идентичан лику који тумачи, чувеном америчком фотографу Јуџину Смиту. Нови филм Ендруа Левитаса бави се великом светском афером тровања живом становника јапанског градића Минамата коју је Смит разоткрио 1972. године.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Џони Деп поново у Београду

Екипа филма "Минамата" снимала је и у недељу на многобројним локацијама у центру Београда, а већ у зору била је на својим радним задацима. Када су велики буџети у питању, нема губљења времена, па је тако екипа филма готово истовремено припремала и сет у згради у којој су смештене "Новости". Из Штампарије "Борба" у недељу су, за потребе филма, излазиле насловнице чувеног магазина "Лајф", који је објављивао текстове и застрашујуће фотографије Јуџина Смита из Минамате.

Снимање филма Ендруа Левитаса наставиће се и наредних дана у Београду, а после тога екипа се сели у Црну Гору.


РАЗГОВОР СА КУСТУРИЦОМ

МАДА је већ недељама у српској престоници, Џони Деп је за Београђане невидљив. За разлику од неких других славних гостију, њему је приватност, чини се, најважнија па тако избегава изласке и јавна места, али не и своје српске пријатеље. Како сазнајемо, недавно је организован сусрет двојице филмских великана и пријатеља - Депа и Емира Кустурице.


Фото: Д. Миловановић

Фото: Д. Миловановић

Фото: Д. Миловановић

Фото: Д. Миловановић

ВАРКА Један од дублера Џонија Депа / Фото: И. Маринковић


Фото: И. Маринковић

Фото: И. Маринковић

Фото: Д. Миловановић

Штампарија "Борба" / Фото: Д. Миловановић


Фото: И. Маринковић

Фото: И. Маринковић

Фото: И. Маринковић


Фото: И. Маринковић